SENKISEMETTEMEG...®
AMI A MINDMEGETTE.HU-RA NEM KERÜLHET
G Ö R G E S S   L E ! ! !

IDE VÁRJUK A WHATAFUCK-CSIRKEHÚSOS FŐTTPAPRIKA EREDETI "RECEPTJÉT" (HA VOLT :)))
ILLETVE A HAL ÍZŰ ÉDES SÜTEMÉNY "RECEPTJÉT" IS ÁGNESASSZONYTÓL (AKINEK EGYÉBKÉNT MINDKETTŐ ÍZLETT). ÉS PERSZE TOVÁBBI RECEPTEKET, ÉLMÉNYEKET, TÖRTÉNETEKET. :)

 

 

Tüttyölt Ratyli (by: aBüfé.hu)

Tüttyölt ratyli – ősi magyar étel

Ezen étel eredete az évszázadok homályába vész, még az is lehet, hogy a honfoglalás előtti ősi magyar hagyományokból származik. Szerencsére a recept fennmaradt, sok helyen fellelhető, ennek ellenére ezt az ételt ma már igen ritkán készítik az eredeti leírás alapján. Közreadjuk, hátha ti is kedvet kaptok az elkészítésére.

Hozzávalók:

1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítése:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Szomjelizénk ajánlása:

Kannásbor illik hozzája E!

TOVÁBBI "RECEPTEK":

Sérves marhaszemgolyó lehugyozott galuskával

ÉTELEK, VENDÉGLÁTÁS KEDVENCEKHEZ SER

Ezt a fantasztikusan finom ételkülönlegességet mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Elkészítése egyszerű, a hozzávalók olcsók. ünnepségekre ideális, mivel nagy mennyiségben is elkészíthető. Próbálja ki ön is. 

Hozzávalók 

3/4 vödör mezeinyúl-pisa (lehetőleg ne legyen gennyes) 
1 sérves szarvasmarha (beszerezhető ingyen a dögkutaknál) 
3 liter Gangesz-víz (nem baj ha úszik a tetején pár darab fos, esetleg néhány végtag) 
2 szilikózisos tyúktüdő 
tetszőleges mennyiségű gombás apácaköröm 
Elkészítés 

Menjünk le a szomszédhoz, és csórjunk el egy lábost. Ha ellenkezik verjük agyon. 
öntsük bele a Gangesz-vizet a lábosba. 
Forraljuk fel a tűzhelyen a vizet. Mikor elkezd forrni, hokizzunk bele. 
Tegyük a sérves marhát az asztalra. Vágjuk le a mellbimbóit, és rakjuk a vízbe. Cselekedük ugyanezt a az embóliás tüdejével és a fitymáján lévő szemölcsökkel is. A maradékot dobjuk ki. 
Főzzük a húst 20-30 percig. Lassan adagoljuk hozzá a nyúlhúgyozást is.
ízlés szerint dobáljuk tele mákkal, szárított zellerrel, avas kefírrel vagy penészes burgonyával. 
Kavarjuk meg jól az ételt. Nem baj, ha taknyunk közben belecsöppen. 
Egy óra múltán szűrjük le a már ínycsiklandozó illatú csemegét, és b***zuk rá a tyúktüdőt is. 
Tegyük be a sütőbe és három-négy hétig hagyjuk ott szénné égni. 
Végül kaparjuk ki a maradványokat és helyezzük ízlésesen mélytányérba. 
Tálaljuk melegen! 

A köret elkészítése 

Fogjunk pár jó vastag nyársat. 
Húzzuk rá a frissen vásárolt garnélarák-csipát. 
Mártsuk meg pár napos vékonyfosban, majd öntsük le mézzel. 
Pirítsuk meg tűz fölött. 
Ha készen van helyezzük a tányérok mellé! 

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!

A receptért az oldal szerkesztői nevében ÉN KÉREK ELNÉZÉST.

forrás: www.kecskefészek.hu